A peercing-rolleres mezoterápia biztonságos kapu a vendég bőréhez

A SynCare dermokozmetikai márka előadást tartott a mezoterápiában használt újdonságokról Brünnben a Cosmetics kiállításon, Prágában a World of Beauty and Spa kiállításon. Az első olyan közép-európai kozmetikai cég, ami peercing-rolleres mezoterápiával foglalkozik, beleértve a speciális szérumokat.

 

Mit jelent a mezoterápia kifejezés?

 

Két fő vonala van. Az első Amerikából származik, azon alapszik, hogy az anyagok bejussanak az irharétegbe és a zsírszövetbe. A másik vonalat Európában fejlesztették ki. Fő feladata a hialuronsav befecskendezése az irharétegbe hidratáció céljából. A két irányzat átfedi egymást a határvonal szűkül. Általánosságban azt lehet mondani, hogy az európai vonal biztonságosabb a nem várt mellékhatások tekintetében. Az új irányzat a peercing-roller mezoterápia használatával alakult ki. Ennek a módszernek az alapja, hogy a hatóanyagot (leggyakrabban a hialuronsavat) felvisszük a bőrre, utána ráhelyezzük a peercing-rollert, ami egy henger különböző hosszúságú és végződésű mikro tűkkel. A bőrfelszínen ható peercing-roller eléri a szaruréteget, megkönnyíti a hatóanyagok bejutását a bőrbe és egyidejűleg kifejti hatását mint kollagéntermelő speciális masszázs.

Hogyan működik a peercing-dermaroller?

A peercing-dermarolleres kezelés a szervezet saját regeneratív folyamatait támogatja. A mikro tűk bejutnak a bőrbe, ahol stimulálják az idegvégződéseket. Mivel a tűk nagyon vékonyak, így az ajánlott alkalmazás során nem okoznak sérülést a bőrben. Ezzel a bőr védekezőképessége nem sérül. Kulcsfontosságúak a sejtek a dermaroller által képződött mikropórusok körül. Felszabadítják a jelmolekulákat, amelyek aktiválják az új sejtek, legfőképpen a fibroblasztok képződését. Ezek a sejtek felelősek a kollagén és az elasztikus rostok termelődéséért. Ugyanakkor a fibroblasztok átkerülnek a mikropórusokba és bezárják azokat. A zárás nagyon gyorsan megtörténik, így szöveti károsodást nem lehet kimutatni.

Hogyan hat a peercing-dermalorrel a bőr megújítására, feszességére, a bőr alatti zsírszövet csökkentésére és a hegekre?

A kollagén rostok képződésének fent említett folyamata pozitívan befolyásolja a bőr szerkezetét. Stimulálja a bőr legfelső rétegének, a felhámnak a megújulását.
A kis mikropórusok szintén megkönnyítik a kiválasztott anyagok helyi behatolását a bőr mélyebb rétegeibe. Ezen az elven hatnak a SynCare dermokozmetika MezoHYAL, MezoBOTEX és MezoCELLULITE szérumjai. A szérumok hatásainak leírását a szérumokhoz tartozó információs anyag tartalmazza.

Ki végezheti el a kezelést?

A kezelést vagy orvos, vagy kozmetikus végezheti. Az orvos maximum 1,5mm hosszúságú tűvel, a kozmetikus 0,5 mm hosszúságúval.

A vendég előkészítése a peercing-dermarollingra

  • nincs szükség speciális előkészítésre
  • a vendég make-up nélkül érkezik. Amennyiben ez nem így van, a bőrt megtisztítjuk a SynCare termékek egyikével
  • 5 órával a beavatkozás előtt a vendég ne használjon semmilyen kozmetikai szert
  • a beavatkozás előtt a vendég aláírja a tájékoztató beleegyezést
  • a kezelést minimum 10 perces akklimatizálódás után kezdjük el
  • amennyiben a vendég stresszes, megvárjuk, amíg megnyugszik

Fájdalmas az eljárás?

Az eljárás csak egy enyhe vagy közepes intenzitású nyomó érzéssel jár, ami egyes emberek számára kellemetlen lehet, ezért a kezelés előtt felületi érzéstelenítő krémet alkalmazunk.

Hogyan kezeljük a bőrt az eljárás után?

Nem ajánlott napozni 24 órával az eljárás után.

Milyen gyakran ismételhető meg az eljárás?

A MezoHYAL és MezoBOTEX kezelések 2 hónap után ismétlődhetnek. Az orvos lerövidítheti ezt az időt.
A MezoCellulite készítményt általában 4 héten keresztül alkalmazzák hetente 1-szer. A kezelések száma legfeljebb 6. A következő kúrát 2 hónap után lehet elvégezni.