SynCare Esztétikai bőrgyógyászati rendelő, Brünn

Az anyagok egy részét rövidtávon használják a kozmetikai termékekben, mert hatásuk ugyan jelentős, de fokozatosan csökkenhet, illetve nemkívánatos függőség alakulhat ki. Ezért a kutatók olyan anyagok után kutatnak, melyek hosszútávon alkalmazhatóak, mellékhatások nélkül. Gyakran használnak olyan összetevőket, melyek természetesen megtalálhatóak az emberi testben. Ebbe a csoportba tartozik a hialuronsav.

Valójában miért nem sav a hialuronsav

Sajnos napjainkig felmerül az a tévhit, hogy a hialuronsav hosszútávon nem való a bőrbe, mivel ez egy sav. Tévesen. A hialuronsav valójában egy specifikus sacharid-cukor típus, amelynek gyenge savas reakciója van. Semmi köze a klasszikus savakhoz.

A hialuronsav természetesen jelen van az emberi szervezetben biogén komponensként

A hialuronsav a kötő- és idegszövetben, de a bőrben is megtalálható. Ez biológiai szempontból nagyon fontos. A kozmetikai készítmények aktív hatóanyagaként könnyen lebomlik a szervezetben, nincs mellékhatása és nem mérgező. Ez lehetővé teszi a krémek és a gélek ideális kozmetikai alapanyagaként történő felhasználását.

kyselina hyaluronovaHogyan hat a hialuronsav a bőrben?

Annak érdekében, hogy megértsük a hialuronsav jelentőségét a bőrben, ismernünk kell a funkcióját. A hialuronsav a bőr felső rétegeiben található, különösen a szarurétegben és az irhában. A kozmetikumokkal a hialuronsavnak a szarurétegbe való töltésére koncentrálunk. Az irhába történő hatékony bejutáshoz az injektálás vagy a dermarolleres mezoterápia szükséges. A hialuronsav egy proteoglikán, tehát egy olyan összetett szénhidrát, amely más anyagokat, például vizet köt magára. Egyszerűbben fogalmazva egy természetes biogélt hoz létre, amely körülveszi sejteket, és az úgynevezett extracelluláris mátrixot alkot. Kijelenthetjük, hogy ez az anyag egy alapvető tényező a kollagén mellett a bőr feszességéhez. Hiánya közvetlenül kapcsolódik a bőr öregedéséhez.

Hogyan lehet megelőzni a hialuronsav elvesztését a bőrben?

Az alábbiakban ismertetett kozmetikai eljárások mellett a teljeskörű, hosszútávú megelőzés is fontos. A fő szempont a napfény elleni védelem és a vízveszteség megelőzése. Az USA-ban már 2002-ben kimutatták a bőr égési sérülése és a hialuronsav gyors elvesztése közötti közvetlen kapcsolatot. Ugyanúgy közismert, hogy a medencékből származó klór fokozza a hialuronsav, valamint a kollagén rostok bomlását.

Hialuronsavat tartalmazó Syncare készítmények az átfogó ápolásra

Korhatárra való javaslat: Semmi esetre sem lehet azt állítani, hogy a hialuronsav csak az öregedő vagy érett bőrre alkalmazható, viszont 35.-40. év felett célszerű naponta több készítményben is használni. Rendkívüli előnye, hogy nem kell tőle félnünk – NEM VÁLT KI FÜGGŐSÉGET. A SynCare teljeskörű, intenzív, átfogó bőrápolást kínál hialuronsav-tartalmú készítményekkel.

Tonizálás és előkészítés további kezelésre: REVITALIA revitalizáló celluláris víz hialuronsavval (187) vagy Micellás arclemosó hialuronsavval (192).

Intenzív ápolás szérumokkal: MULTI LIFT 100% hialuronsav szérum (188) vagy MULTI VOLUME 100% hialuronsav fiatalító szérum (184).

Aktiváló ápolás alginát maszkkal: Tengeri alginát maszk hialuronsavval (189).

Záró kezelés: Szemkrém hialuronsavval (185), Nappali krém 100% hialuronsavval (190) vagy Éjszakai krém 100% hialuronsavval (186)..