SynCare Esztétikai bőrgyógyászati rendelő, Brünn

Az érzékeny bőr ápolása az egyik legnehezebb és legkevésbé hálás feladat a professzionális kozmetikai kezelések közül. A megfelelő kombináció megtalálása akár hónapokba is telhet és soha nem lehet kizárni az újabb intolerancia kialakulását.

A kozmetikus szerepe

Valószínűleg a kozmetikai szalon az első hely, ahol a vendéggel való beszélgetés alapján kiderül, hogy fokozottan érzékeny a bőre, annak ellenére, hogy a bőrön nem kimutathatóak a reakció jelei. Nagyon fontos a szubjektív érzések dokumentálása. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy elsődleges az ügyfelek elégedettsége a kezeléssel, nem pedig a kozmetikus véleménye: „Én semmit nem látok a bőrén ...“. Az összes alkalmazott és ajánlott készítményt hozzá kell adni a vendégről vezetett kártyához. Az ellátás fontos része az optimális atmoszféra megteremtése. A kezelés alatt a kometikus nem siethet és nem mutathatja az idegesség jelét. Az érzékeny bőrű vendégekre általában ajánlott 20 perccel hosszabb időt szánni, mint egyéb esetekben.

Gyógyszertárakban történő tanácsadás

citliva plet2A gyógyszertár gyakori helyszíne a tanácsadásnak érzékeny bőr problémájával. Bár a gyógyszerész vagy a gyógyszerész asszisztens sok esetben nem rendelkezik elegendő idővel az egyéni tanácsadáshoz, legalább egy alapvető kórtörténetet, beleértve a használt kozmetikumok vagy gyógyszerek listáját meg kell tudnia. A kliens az érzékeny bőrre vonatkozó szakértői tanácsért keresi fel az egészségügyi intézményt- gyógyszertárat. Ezért fontos elkerülni a tanácsokat: „Ez most új termék, próbálja ki“. Az érzékeny bőrű emberek nem szeretnek kísérletezni a bőrükkel, ezért a szakemberekkel szemben magas szakmai igényeket támasztanak.

Bőrgyógyászat

Az érzékeny bőr nem egyértelmű diagnózisa nem ritkaság az orvosi rendelőkben. A fokozott bőrérzékenység specifikus kóros állapotokkal járhat, beleértve, az allergiák sorozata, a szakszerűen irritált bőr vagy a status cosmeticus szindróma, melyet a kozmetikai készítmények nem megfelelő összetétele okoz. Sajnos sok esetben a dermatológiai kezelés sem képes teljesen megoldani a bőr érzékenységét.

A SenziTest az elsődleges módja a fokozott érzékenység kimutatásának. Amint már az I. részben említettük, nagyon gyakran hiányoznak a bőr érzékenységének objektív jelei. A SynCare SenziTest (920) a tejsav stabilizált oldata. Normális körülmények között a SenziTest kis mértékű vagy semmilyen irritációt nem okoz. Az érzékeny bőr gyorsan és hosszabb ideig kipirosodik az alkalmazás helyén - lásd az utasításokat.

Érzékeny bőr diagnosztizálása eszközök használatával

Egyes bőrdiagnosztikai eszközök transzepidermás vízveszteség (TEWL) mérő szondával vannak felszerelve. Ez a TEWL érték az érzékeny bőrű emberek 60%-ánál nagyon magas. A másik lehetőség a PC5 videókamera bőrre, ami a szoftver segítségével képes arra, hogy rögzítse a véráramlás változásait az irha felső rétegeiben, ezáltal meghatározva az irritáció mértékét. Kísérletileg olyan eszközöket fejlesztenek ki, amelyek érzékelik a szabad idegvégződések gyenge akciós potenciálját a bőrben, és ezáltal reaktivitást vagy érzékenységet eredményeznek.

Bőrtípusok és állapotai, amelyeket mindig érzékeny bőrként kezelünk

Egyes bőrtípusok és bizonyos bőrbetegségek fokozott érzékenységgel járnak. Ezek közé tartozik különösen a 12 évesnél fiatalabb gyermekek bőre, a napleégés jelei, a hirtelen hőmérsékleti változásoknak kitett bőr. Ebbe a csoportba soroljuk a köv.betegségeket: rosacea, periorális és periorbitális dermatitisz, szeborreás dermatitisz, atópiás dermatitisz, pikkelysömör, ekcéma, stb.

Az érzékeny bőrápolás általános elvei a szalonban:

  1. Az érzékeny bőr ápolásának szigorúan egyedinek kell lennie
  2. Az érzékeny bőrt mindig nagy respekttel kezeljük.
  3. A mértékletesség elve szerint kezelni a bőrt. Kevesebb kozmetikum használata helyesen aplikálva.
  4. Tilos a kísérletezés! Soha ne használjon új termékeket, márkákat és eljárásokat az érzékeny bőrre. Mindig gyűjtsön előzőleg tapasztalatot más ügyfelek kezelésével.
  5. Ne használjon olyan kozmetikumot, ami parfümöt és illóolajokat tartalmaz.