Mit jelent a mezoterápia?Dermarollerova mezoterapia 1

Két fő vonala van. Az első Amerikából származik, azon alapszik, hogy az anyagok bejussanak az irharétegbe és a zsírszövetbe. A másik vonalat Európában fejlesztették ki.

Fő feladata a hialuronsav befecskendezése az irharétegbe hidratáció céljából. A két irányzat átfedi egymást a határvonal szűkül. Általánosságban azt lehet mondani, hogy az európai vonal biztonságosabb a nem várt mellékhatások tekintetében. Az új irányzat a peercing-roller mezoterápia használatával alakult ki. Ennek a módszernek az alapja, hogy a hatóanyagot (leggyakrabban a hialuronsavat) felvisszük a bőrre, utána ráhelyezzük a peercing-rollert, ami egy henger különböző hosszúságú és végződésű mikro tűkkel. A bőrfelszínen ható peercing-roller eléri a szaruréteget, megkönnyíti a hatóanyagok bejutását a bőrbe és egyidejűleg kifejti hatását mint kollagéntermelő speciális masszázs.

Mezoterápia – biztonságos kapu a vendégek bőrébe

Orvosok- SynCare bőrgyógyászok ajánlják a peercing-dermarolleres kezelést mint teljesértékű alternatíva a klasszikus injekciós mezoterápiához.

Mit mond a peercing-dermaroller mezoterapiáról doc. Rulcová, a DVK FN Brno Bohunice elöljáró helyettese és a SynCare esztétikai bőrgyógyászati központ vezető orvosa?

Dermarollerova mezoterapia 2„Mint régóta praktizáló bőrgyógyász értékelem az esztétikai orvoslás teljesítményét, elsősorban a minimálisan invazív eljárást a terápiás tartomány rendkívüli szélességével együtt. A klasszikus mezoterápia alkalmával a vendég több száz apró injekciószúrást kap. Annak ellenére, hogy sok segédeszköz áll a rendelkezésünkre, a kezelés hosszadalmas és fájdalmas. Ezzel ellentétben, a peercing-dermarolleres mezoterápia ügyesen megkerüli ezeket a kellemetlenségeket. A több tíz tű a hengeren jelentősen meggyorsítja az eljárást és hatékonyan nagyobb bőrfelületet fed le. A fájdalom is enyhébb, mivel a tűk maximális hossza 1,5 mm.“

 

 

 

 

 

 Doc. Rulcová a képzésen tanácsokat ad a résztvevőknek, hogyan kell dolgozni a dermarollerrel.

 

Mezoterápia Injekciós Peercing-dermarolleres
Alapelv Injekció az irharétegbe Mikropórusok létrehozása a bőrön
Korlátozások Csak orvos Orvosok és néhány típusnál kozmetikusok is
A tű hossza Általában 4 -10 mm 1,5 mm-ig
A kollagén termelés elősegítése Nem kimutatott Igen
Kombináció nem invazív mezoterápiás eszközökkel Nem használható Igen

 

Mire jó a peercing-dermarolleres mezoterápia?

  • A bőr fiatalos megjelenésének a megújítása- revitalizálja a bőrt, a rugalmasság és a hidratáció támogatása, megerősíti az arckontúrt
  • Revitalizálja és hidratálja a mellkas környékét, feszesít
  • Kisimítja a kisebb és közepes mimikai ráncokat az arc és a nyak környékén
  • Hiperpigmentáció – kivilágosítja a hiperpigmentációt, beleértve a melaszmát is
  • Hegek- csökkenti a hegek mélységét, elősegíti a gyógyulást
  • Cellulitisz- redukálja a narancsbőrt a fenék és a comb környékén
  • Striák- elősegíti a kollagén termelését, ami korlátozza a bőr megrepedését
  • Akné utáni heges bőr- megpuhítja a bőrt és kisimítja
  • Feszesíti a melleket