A bőrre gyakorolt hatás összetett, de könnyen megmagyarázhatóDermarollerova mezoterapia princip ucinku 1

A peercing-dermarolleres kezelés a szervezet saját regeneratív folyamatait támogatja. A mikrotűk bejutnak a bőrbe, ahol stimulálják az idegvégződéseket.

Mivel a tűk nagyon vékonyak, így az ajánlott alkalmazás során nem okoznak sérülést a bőrben. Ezzel a bőr védekezőképessége nem sérül. Kulcsfontosságúak a sejtek a dermaroller által képződött mikropórusok körül. Felszabadítják a jelmolekulákat, amelyek aktiválják az új sejtek, legfőképpen a fibroblasztok képződését. Ezek a sejtek felelősek a kollagén és az elasztikus rostok termelődéséért. Ugyanakkor a fibroblasztok átkerülnek a mikropórusokba és bezárják azokat. A zárás nagyon gyorsan megtörténik, így szöveti károsodást nem lehet kimutatni.

Hogyan hat a peercing-dermarolleres mezoterápia a hypertrofiás és atrofiás hegekre?

A kollagén rostok képződése a peercing-dermaroller segítségével az irharéteg megerősödéséhez vezet és feltölti a hegeket. Ezek a hegek gyulladásos akné, bárányhimlő, vagy valamilyen mélyebb bőrfertőzés, esetleg sérülés következményei. Egyetlen tűszúrás nem befolyásolja a heg gyógyulását. Viszont több ezer tűszúrás beindítja a kollagén termelődést. Ugyanúgy megújul az érképződés- vaszkularizáció az atrofiás szövetekben.

Hogyan hat a peercing-dermarolleres mezoterápia a ráncokra és a zsír lebontására?

A kollagén rostok képződésének fent említett folyamata pozitívan befolyásolja a bőr szerkezetét. Stimulálja a bőr legfelső rétegének, a felhámnak a megújulását. A kis mikropórusok szintén megkönnyítik a kiválasztott anyagok helyi behatolását a bőr mélyebb rétegeibe. Ezen az elven hatnak a SynCare dermokozmetika MezoHYAL, MezoBOTEX és MezoCELLULITE szérumjai. A szérumok hatásainak leírását a szérumokhoz tartozó információs anyag tartalmazza.

Dermarollerova mezoterapia princip ucinku 2

A dermaroller által keletkezett mikropórusok a kezelés után 10-15 perccel bezáródnak.

Dermarollerova mezoterapia princip ucinku 3