Okai: a stria a bőrben lévő kollagén és elasztikus rostok megrepedése. Azokon a helyeken keletkezik, ahol a bőr és a bőr alatti szövetek hirtelen megfeszülnek.Leggyakoribb a has, alhas, mell, comb környékén. Nőknél leginkább terhesség alatt, ill. hirtelen hízáskor jelentkezik, férfiaknál a háton a nem megfelelő testedzés és túlterhelés jeleként. A striák eltüntetése komplikált folyamat, fontosabb a megelőzés.

 

Kialakulása:A bőrön élénk piros-lila csíkok jelennek meg, amik később kifehérednek. Időnként viszketéssel jár. A striák kiegészíthetik a cellulitisz kialakulását.

Tipikus életkor:minden életkorban előfordulhat, leginkább nőknél, de a férfiaknál sem lehet kizárni

Kockázati tényezők: a kollagénkötés genetikai hibája, hirtelen testsúly növekedés (pl.terhesség), a bőr megfeszülése (pl.mellek a szoptatás ideje alatt), a bőr túlterhelése (pl.edzőteremben).

Gyógymód: nagyon igényes és komplikált. Minél hamarabb megkezdődik a kezelés, annál nagyobb az eredményes eltüntetés esélye. Kísérletek szintjén próbálják a hialuronsav befecskendezését a kezelni kívánt területen. Nagyon szép eredményt lehet elérni a dermarolleres kezeléssel, ami egészében megújítja a bőrszövetet.

Kozmetikai kezelés: mindenekelőtt masszázson alapul, ahol serkentik a bőr vérkeringését és hialuronsavat masszíroznak a bőrbe. A kísérletek során bebizonyosodott, hogy elengedhetetlen a rendszeres szalonban történő és az otthoni kezelés a kívánt eredmény eléréséhez. Ajánlottak olyan segédeszközök használata, amelyek elősegítik a verkeringés serkentését, növelik a masszázs hatékonyságát, ami elengedhetetlen az egészséges bőr kialakulásához. Erre a célra megfelelő a masszázsroller és a StrialHYAL gél használata. Szalonban történő dermarolleres kezelésre a MezoHYAL szérumot ajánljuk.