SynCare Esztétikai bőrgyógyászati rendelő, Brünn

Az érzékeny bőr minden korosztályban előfordul. Leggyakrabban a gyermekeknél, terhesség alatt, szülés után és a 35. év felett találkozunk vele – ún. felnőttek bőrének általános érzékenysége. Ez utóbbi típus a későbbi korban a bőr állandó emelkedett érzékenységéhez vezethet.

citliva plet3 a

Érzékeny gyerekbőr

Korhatárt képez a puberta időszaka- 9-12 éves kor. A bőr érzékenysége gyakran szorosan összefügg a bőrfelszínen lévő faggyú mennyiségével és típusával. Az intercelluláris tömeg mellett a faggyúmirigy a felszíni zsíros réteg fő forrása. Tevékenységük hormonálisan meghatározott, és a pubertás időszakban aktiválódik. A kisgyermekek bőrét nem védi megfelelően a zsírréteg. Másrészt viszont nagyon jól hidratált. Ez a látszólag paradoxon az a képesség, hogy a víz a testből a gyorsan átjut a szarurétegbe, valamint a gyermek testének általánosan magasabb a víztartalma. A felületi zsírréteg általi védelem hiánya a baba bőrének fokozott érzékenységét eredményezi, amely a felnőttkortól eltérően a legtöbb gyermeknél jellemző. Ezen okok miatt a baba bőrére mindig úgy tekintünk mint érzékeny bőrre.

Ajánlott SynCare termékek

A szülők gondozzák a baba bőrét. Mindazonáltal célszerű egy korai korban kezdeni a kozmetikai gondozást, hogy a gyermek gyermekkori szokásként vigye tovább a bőrápolást. A fürdővízbe ajánlott a BIO körömvirágos babaolaj (160) használata. A kézmosás, fürdés vagy zuhanyzás után a SEBUCEL nyugtató testápoló tej (167) ajánlott. Ha a bőr nem túl száraz, vagy ha a hőmérséklet nem esik 5 °C alá a nap folyamán lehetséges a SEBUCEL krém (103) használata a tej helyett.

 

 

citliva plet3 bÉrzékeny bőr a terhesség és a szoptatás alatt

A gyermekkortól eltérően felnőttkorban már számos ok lehet, ami okozhatja az érzékenységet. Szerepet kapnak a hormonális és pszichikai faktorok is. Egy britt kutatás (2009) megállapította, hogy a 976 megfigyelt várandós, vagy maximum 6 hónappal a szülés után lévő nőknek a 63% - ának fokozottan érzékeny volt a bőre, miközben a terhesség előtt csak a 38% -nak volt. Mindemellett a bőrtípus nem változott. Fokozott érzékenység alakult ki a parfümözött készítményekre, szilikátokra, magas zsírtartalmú krémekre a száraz bőrű nőknél is.

Ajánlott SynCare termékek

Mindig szem előtt tartjuk a bőr típusát és az aktuális érzékenységet. A száraz bőr ápolására, ugyanúgy mint a gyerek bőrnél a SEBUCEL nyugtató testtejet (167) vagy SEBUCEL krémet (103), ill. Hidratáló test balzsamot (173) ajánljuk. A szérumok közül a Bőrnyugtató szérum érzékeny bőrre (107) a megfelelő választás. A zsíros bőr ápolására könnyű krémeket választunk, parfümmenteseket: BIO nappali krém zsíros és kevert bőrre (203) és az éjszakai párja (101). Szérumok közül pedig a Micro Ampoules Cellular Calming (3122).

 

 

citliva plet3 c

Általános érzékeny bőr felnőtteknél

Ebbe a kategóriába leggyakrabban a 35 év körüli nők és férfiak tartoznak. Úgy gondolták, hogy az érzékenység oka összefügg a bőr öregedésével, de ezt a feltételezést nem erősítették meg a kutatások. Azoknál, akik bőrérzékenységről számolnak be, gyakran nem találunk nyilvánvaló okot vagy az érzékenység jeleit. Objektíven a SenziTest (920) segítségével állapíthatjuk meg a bőr érzékenységét- kipirosodik, vagy a magas TEWL értékkel, ha az MC 750 vagy MC 1000 készülékkel mérjük, más esetben a vendég tapasztalataira kell hagyatkoznunk.

Ajánlott SynCare termékek

A SynCare dermo a bio kozmetika bőrápoló termékek széles skáláját kínálja a MediCARE csoportban. A termékek parfümmentesek. A smink eltávolítására és arcmosásra a Tisztító emulziót (310), tonizálásra a Nyugtató és tápláló tonikot (311) ajánljuk. Megfelelő szérum a Bőrnyugtató szérum (107) vagy a Micro Ampoules Cellular Calming (3122). Kínálatunkban megtalálható két arcpakolás- BIO Nyugtató arcpakolás shea vajjal (128) vagy a Tengeri alginátpakolás kipirosodás ellen (131). Elengedhetetlen termék a NICREAM krém (105), amely az érzékeny bőrre a legkívánatosabb termék.