Okai:A túlzott hajhullás az adott helyen kopaszodáshoz (alopecia) vezet. A hajhullás lehet átmeneti, vagy hosszútávú. Számos oka lehet, a leggyakoribbak a sérülések, túlzott napozás, égési sérülés, bőrfertőzés a fejbőrön, penészgomba, övsömör, kötőszöveti problémák. A férfiaknál 20-30 éves kor körül kezdhet ritkulni a haj a halántékon és a fejtetőn.

Egyes estekben a fejbőr túlzottan zsíros és korpásodás alakul ki. Más estekben a haj elkezd hullani. Az areata alopecia a haj foltokban történő hullása. A fejbőr ritkán mutat gyulladásos tünetet. Először kis foltokban fordul elő a fejbőr sérülése, majd továbbterjed. Bizonyos esetekben a szemöldök és férfiaknál a szakál környékén is előfordulhat. A bőr gyógyulása után a szőrzet visszaállhat az eredeti formájába. A nőknél legtöbbször hormonális változások (változókor) vagy a stressz miatt jelentkezik.

Tipikus életkor: férfiaknál 25 év fölött, nőknél 40 fölött.

Kockázati tényezők: genetikai örökség, hormonális hatás, bőrgyulladás, sugárzás, nem megfelelő ápolás, nem megfelelő hajfesték, hajszárítás túl forró száraz levegővel, stressz

Gyógymód: a kopaszságra még idáig nem találtak teljesen hatékony gyógymódot. Kortikoszteroidokat kombinálnak minoxidil típusú anyagokkal, amik serkentik a vérkeringést a bemasszírozott bőrön. Újabban a mezoterápiás kezelés is elismert önmagában és a minoxidilhez hasonló anyagokkal.

Kozmetikai ápolás: a túlzott hajveszteség a nem megfelelő ápolásból is eredhet, ezért elkerülhetetlen a megfelelő kozmetikumok kiválasztása. Legmegfelelőbbek a nem irritáló samponok finom tenzidekkel. Otthoni használatra ajánljuk a SynCare samponjait. Kínálatunkból kiválaszthatja a haj típusának megfelelő sampont: Sampon túlzottan zsírosodó hajra, Sampon száraz hajra, Sampon korpásodás elleni hatóanyagokkal. Ne feledkezzünk meg az utóápolásról sem. Erre kiváló termékünk az argánolajas hajpakolás. A szalonban történő mezoterápiás kezelésre a MezoTRICHIX szérumot ajánljuk.